Kroon- en brugwerk

Kroon- en brugwerk

Kronen en bruggen: De duurzame vervangingen voor tanden en kiezen
Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. U zult dan ook enkele keren bij uw tandarts moeten terugkomen.

Wat is een kroon?
Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

Voor een kroon- en brugbehandeling

Na een kroon- en brugbehandeling

Nieuwe ontwikkelingen
De normale procedure voor het maken van een kroon is dat er afdrukken gemaakt moeten worden van de tand/kies waar de kroon op komt maar ook van de overige tanden/kiezen zodat de technieker een gipsmodel kan maken om hier de kroon op te maken. Vervolgens wordt deze kroon geplaatst en gecementeerd in de mond. Omdat deze procedure vaak als vervelend wordt beschouwd (pasvorm afdruklepel, lang met afdrukmateriaal in de mond, enz) hebben we bij Tandartsenpost Hoensbroek besloten om met de nieuwste digitale technieken te werken. Er worden nu met een kleine camera (vele honderden) foto’s van het gebit gemaakt. De computer maakt hier een 3d model van dat u live op het beeldscherm kunt zien.