Sponsoring

Tandartsenpost Hoensbroek sponsort:


Tandartsenpost Hoensbroek sponsort kinderen uit Ghana. Lees het verhaal hieronder van Pleun.

Ik ben ondertussen weer terug uit Ghana.
Ze waren superblij met de tandenborstels en wil u daarom bedanken voor deze sponsoractie.
Hierbij heb ik ook de informatie over het weeshuis en onze reis.

Mijn Naam is Pleun Gubbels. Ik ben leerling van het Sintermeertencollege in Heerlen. Ik maak deel uit van een groep leerlingen en docenten die naar Ghana zijn geweest. Wij zijn naar het weeshuis “Hanukkah Children’s Home” geweest. Met dit project heeft de school ons laten zien dat we het in Nederland goed getroffen hebben en dat we op onze manier ook een steentje kunnen bijdragen aan de situatie van kinderen die het niet zo goed getroffen hebben. Dit was een eerste stap in de richting van wereldburgerschap waarbij we ook oog krijgen voor de (problemen van de) wereld om ons heen.

Mariëtte’s Child Care is opgericht op 24 september 2004. De stichting heeft als doel het werk van Mariëtte en Moses Asagbo in Sunyani te steunen. Moses werkt als pastor voor de plaatselijke bevolking en in het bijzonder voor de kinderen. Mariëtte neemt de verzorging van de kinderen in het kindertehuis op zich. In samenwerking met de Social Wellfare Department geven ze steun aan de minst bedeelde kinderen in Sunyani en omstreken.

Naast de permanente opvang van (wees)kinderen willen Mariëtte en Moses ook zorgen voor kinderen die thuis weinig aandacht krijgen. Deze kinderen worden gedurende de dag of dagdelen opgevangen in het weeshuis. Deze kinderen krijgen scholing, voeding en aandacht. In ruil voor deze zorg ontvangt het weeshuis hulp van de betreffende familie. Dit kan zijn bij de bouw van het weeshuis of bij de zorg voor de kinderen.

Wij hebben ook tandenpoetsles gegeven aan de kinderen in het weeshuis omdat de kinderen wel eens vergaten hun tanden te poetsen en sommige helemaal niet wisten hoe ze dat moesten doen.

Daarom wil ik u nogmaals bedanken voor de gesponsorde tandenborstels!

Ik heb ook een foto erbij gedaan zo kunt u zien hoe blij de kinderen waren met uw sponsoring.

Hartelijk bedankt

Groetjes Pleun